Valitse vapaasti

Uusi Aalto 4/2017

Kokoomuksen tavoitteena on, että kaikki kuntalaiset saavat laadukasta hoitoa varallisuudesta riippumatta. Yhdenvertainen kohtelu on reilun ja terveen yhteiskunnan merkki.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö pelotteli keskisuomalaisia sote-uudistuksella ja valinnanvapaudella edellisellä Jyväskylän vierailullaan. Hän oli valmis jo purkamaan uudistuksen ennen kuin se oli edes palannut lausuntokierrokselta lakiesitysmuotoiluun.

Tutkimuksen mukaan 65% suomalaisista kannattaa valinnanvapautta sote-palveluissa (Kantar TNS). Jopa SDP:n kannattajista 61% ja vihreiden 60% pitää valinnanvapauden lisääntymistä hyvänä. Miksi siis vasemmiston ja vihreiden johto ei luota kansalaisten kykyyn tehdä omia valintoja, jos jopa omat kannattajat siihen ovat halukkaita? Mitä pelottavaa on siinä, että asiakas valitsee itse lääkärinsä? Valinnanvapaudella pelottelu on populismia vaalien alla.

Valinnanvapaudessa olennaista ei ole valikointi, vaan mahdollisuus valita. Palvelun tuottajat pitävät asiakkaistaan hyvää huolta tai menettävät heidät. Tuottajat pysyvät varpaillaan ja kehittävät palvelunsa laatua. Huono palvelu pudottaa palvelutuottajan pois markkinoilta.

Kokoomus on Suomen suurin kuntapuolue. Kokoomus on myös tutkitusti Suomen luotetuin kuntapuolue. Valtakunnallinen galluptilanne on kutkuttava, kolmen suurimman puolueen kannatus on lähellä toisiaan. Viimeiset kampanjametrit vaikuttavat paljon. Yli puolet äänestäjistä tekevät lopullisen päätöksen ehdokkaastaan vasta ihan viime metreillä. Ilmoituksia luetaan tarkkaan ja teesejä tivataan ehdokkailta teltoilla. Nyt on se hetki, kun muistellaan edelliskertaisia lupauksia ja niiden pitävyyttä.

Kannattaa muistaa, että kokoomus pitää ihmisen aina etusijalla. Kokoomuslaiset eivät ole betonoimassa järjestelmiä, vaan helpottamassa ihmisten arkea. Olemme valmiita tekemään tuloksekasta yhteistyötä kaikkien suomalaisten parhaaksi.

Jokaisessa Keski-Suomen kunnassa voi äänestää Kokoomuslaista ehdokasta. Maakuntamme kokoomuslaiset ehdokkaat numeroineen löytyvät osoitteesta www.keski-suomenkokoomus.fi.

Eeva-Kaisa Rouhiainen
Keski-Suomen Kokoomus ry
Toiminnanjohtaja