Meidän tarinamme

Uusi Aalto 2/2017, pääkirjoitus

Suomi on rakennettu tarinoista. Tarinat vievät kansakuntaa eteenpäin, antavat perspektiiviä menneeseen mutta myös uutta näkökulmaa tulevaisuuteen. Tarinat ovat tärkeitä, ne yhdistävät.
Keski-Suomen Kokoomuksen piirikokous pohti kaamoksen kynnyksellä tulevaa ja maalasi paperille tarinan kokoomusväen yhteisestä matkasta kohti eduskuntavaalikevättä. Syntyi tarina joka menee näin:

Keski-Suomen Kokoomuksella on edessään historiallinen vaalirupeama, historiallinen mahdollisuus. Me yhdessä teemme mahdollisesta totta.

Tammikuussa isänmaamme saa vahvan ja luotettavan presidentin, kun Sauli Niinistö valitaan jatkokaudelle. Kokoomuksen järjestöväellä on vaalityössä ratkaiseva rooli.

Syksyllä 2018 käytävissä maakuntavaaleissa Keski-Suomi saa ensimmäistä kertaa omat päättäjänsä. Monipuolisen ehdokastiimin ja uutteran järjestöväkemme ansiosta maakuntavaltuustossa nähdään erittäin vaikutusvaltainen kokoomusryhmä.

Kevätauringon paistaessa käymme jo nälkäisinä vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Taas urakoimme yhdessä ja palkinnoksi saamme läpi kaksi upeaa kansanedustajaa. Ja vielä kesän kynnyksellä lyömme kaiken peliin ja varmistamme, että Keski-Suomella on jatkossakin Euroopan parlamentissa Suomen paras meppi.

Tämä kaikki on mahdollista, koska me kokoomuslaiset haluamme tehdä työtä positiivisella ja innostuneella asenteella, talkootunteja laskematta. Yhteen maaliin pelaten, asiaamme ja toisiimme uskoen, toinen toistamme kannustaen ja tukien.

Jos on kokoomuslaisen elämä vaaleja vaalien perään, on se paljon muutakin. Sadat luottamushenkilömme ja järjestöaktiivimme uurastavat pyyteettömästi kokoomuslaisen arvomaailman puolesta kunnissa ja kaupungeissa, järjestöissä ja yhdistyksissä. Kokousten ja vaalien lomassa me osaamme sujuvasti heittää myös vapaalle – nauttia elämästä ja pitää hauskaa yhdessä.

Keski-Suomi ei olisi Keski-Suomi ilman kokoomusta. Meidän vastuullamme on, että maakuntamme on myös tulevaisuudessa välittävä, vastuullinen, eteenpäin katsova ja hyvinvoiva.

Piirikokouksen maalaamaan tarinaan on helppo uppoutua. Se on tarina, jonka eteen järjestöväen on helppo tehdä työtä.

Kädessäsi oleva Uusi Aalto -lehti on myös täynnä tarinoita ihmisiltä, joille Suomi on rakas ja tärkeä. Tarinoita itsenäisen Suomen synkistä hetkistä, joiden ei toivoisi koskaan palaavan, mutta myös tarinoita uskosta tulevaan ja parempaan arkeen.

Hyvää itsenäisyyspäivää 100-vuotias Suomi.