Kokoomus matkalla suurimmaksi puolueeksi aluevaltuustoissa

Uusi Aalto-liite KSML välissä 1/2022

Keskisuomalainen uutisoi 27.12.2021 Keski-Suomessa tehdystä aluevaaligallupista. Kyselytutkimuksen teki joulukuun alkupuoliskolla Tietoykkönen ja sen virhemarginaali on suuntaansa 3,1–3,5 prosenttiyksikköä. Eduskuntavaalitulokseen 2019 verrattuna Keski-Suomessa keskusta on menettänyt kannatustaan 1,0, SDP 0,6 ja PS 0,8 prosenttiyksikköä. Kokoomus sitä vastoin on nostanut vaaleista 2019 kannatustaan alueella 3,3 prosenttiyksikköä. Viimeisin YLE:n gallup (28.12.2021) osoittaa myös, että Kokoomus on kirkkaasti matkalla suurimmaksi puolueeksi aluevaltuustoissa.

Aluevaalit koskettavat monella tapaa meitä kaikkia. Keski-Suomen hyvinvointialueen valtuutetut päättävät noin miljardin euron verovaroista, eli keskisuomalaisten rahoista. Uusien päättäjien vastuulla ovat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi. Palveluja, joita jokainen meistä käyttää jossain elämänvaiheessa.

Aluevaalit ovat täysin uudet vaalit. Ei ole kuntarajoja, vaan yhtenäinen Keski-Suomi. Äänestää voi ketä tahansa alueen ehdokasta; naapuria, ystävää, sukulaista, luotettavaa päättäjää tai vaikka ensikertalaista ehdokasta. Kokoomuksella on Keski-Suomessa joukko motivoituneita ja osaavia ehdokkaita, joilla on maalaisjärki päässä ja sydän oikealla. Nyt on aika vaikuttaa ja valita edustajansa hyvinvointialueen päättäjäksi. Äänestä ja vaikuta joko ennakkoon tai antamalla äänesi vaalipäivänä 23.1.2022.

Kirjoittaja on Keski-Suomen Kokoomuksen toiminnanjohtaja