Mä ite

Lapsuuden heinäpeltoja

”Sano äff!”
Eve, 4v, opettaa isoveljelle kirjaimia (1977)

Eve 1977Sukujuureni löytyvät Kaukolasta, luovutetusta Karjalasta. Isäni matkasi evakkokyydissä muutaman mutkan kautta Ruovedelle Jäminkipohjaan Isojärven rannalle, jossa synnyin vuonna 1973. Maalaistalon tyttönä heinäpellot, kanojen kotkotus ja lehmien lypsy tuli tutuksi. Soitin pianoa, lausuin runoja ja esiinnyin isäni kanssa näytelmissä – aktiivista elämää jo nuoresta pitäen.

Opintojen perässä Jyväskylään

”Juostaan takaperin koko matka!”
Ynnä ry:n puheenjohtajan älynväläys Olvijuoksussa (1994)

Luuhailua Ynnän huoneessa.Muutin Jyväskylään vuonna 1992. Uusi kaupunki tuntui kodilta heti alusta lähtien ja Kortepohja – erityisesti ylioppilaskylä – tuli tutuksi vuosien varrella. Opiskelin matematiikkaa Jyväskylän yliopistossa ja siirryin vähitellen opiskelemaan tietotekniikkaa. Aktiiviselle opiskelijaelämälle jäi onneksi myös aikansa,  kiinnostuin opiskelijapolitiikasta ja käytin tarmoani myös opiskelijoiden oikeusturvan puolustamiseen. Sain valmiiksi ensimmäisen tutkintoni vuonna 2000, kun valmistuin ohjelmistotekniikan maisteriksi.

Työtä ja opiskelua

”Pari tuttua on perustamassa mallinnusyrityksen…”
Ex-työnantaja Valmetilla (1999)

Numerolassa 2005Työtä olen tehnyt pienestä pitäen. Ensimmäinen työni oli lastenhoitajana 14-kesäsenä. Siitä eteenpäin olin kesät huoltamotyöntekijänä, kahvilassa myyjänä ja maatalouslomittajana. Ensimmäinen oman alan työpaikkani oli Valmet Oyj:llä, jossa työskentelin sovelluskehittäjänä. Sieltä siirryin laskennallisen teknologian asiantuntijayrityksen Numerola Oy:n työntekijäksi vuonna 1999. Numerolassa toimin sovellusasiantuntijana ja kehityspäällikkönä. Elinikäinen oppiminen on tärkeää, siksi olin myös tohtorikoulutettavana COMAS-tutkijakoulussa. Valmistuin töiden ohessa tietotekniikan lisensiaatiksi vuonna 2010. Perustin oman yrityksen Sovelluskehitys Rouheeta Oy vuonna 2014. Yritystoiminnan lopetin siirryttyäni Keski-Suomen Kokoomuksen toiminnanjohtajaksi.

Kun ei toimettomana osaa olla…

”Ai sää oot Eve, kyllä mä susta oon kuullut…”
Ensitapaaminen Jyri Häkämiehen kanssa (2011)

Markin EnkelitNiinhän se on, että jos pikkusormen jollekin asialle antaa niin menee koko sydän. Olen monessa mukana ja elämä on tällä hetkellä kiireistä mutta antoisaa. Kunnallisvaalit toivat mukanaan mielenkiintoisia luottamustoimia ja vastuuta. Toimin aktiivisesti paikallispolitiikassa ja erilaisissa luottamustoimissa Jyväskylän alueella. Olin kahdeksan vuotta Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n jäsen (neljä vuotta varapuheenjohtajana) ja kahteen eri otteeseen Jyväskylän Energia Oy:n (nyk Alva Oy) hallituksessa.

Kokoomuksessa luottamustoimia on riittänyt, viimeisimpinä olen ollut mm. Kokoomuksen Jyväskylän kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtaja ja Keski-Suomen kokoomus ry:n hallituksen jäsen. Toimin kaksi vuotta Kokoomuksen puoluevaltuuston varsinaisena jäsenenä. Nykyisin harrastus on onnekseni myös työ. Toimin Keski-Suomen Kokoomuksen toiminnanjohtajana.

Olin perustamassa LC Vaajakoski Ewe -klubia ja toimin sen presidenttinä 2010-2011. Minut voi nähdä myös keltaiset liivit päällä eri tapahtumissa, kun toimin järjestyksenvalvojana erillaisissa vapaaehtoistoimissa. Olen myös Naisten Valmiusliitto / Keski-Suomen alueneuvottelukunnan johtokunnan jäsen reserviläisten edustajana.

Elän tässä ja nyt. Teen asiat heti enkä kohta. Enempään ei yksi ihminen pysty.