Kokkailua, askartelua ja aamutoimintaa Vaajakosken lapsille

Kirjoitus Wessmanni-lehteen 16.12.2015

Vaajakosken alueella on lukuisia yhdistyksiä, jotka tarjoavat touhua ja tekemistä lapsille. Kansallinen lastenliitto pitää Vaajakoskella kokki-, monitoimi- ja aamuvirkkukerhoa.

Toiminta suunnitellaan lapsien ehdoilla. Kerhojen sisällöt muokkautuvat kiinnostuksien ja ajankohtaisten teemojen mukaan. Myös vanhempien kannattaa ideoida toimintaa. Lastenliitto ottaa vinkkejä vastaan ja muokkaa kerhoja toiveiden perusteella, jos kerhoista ei löydy sopivaa.

Kerhotarjontaa laidasta laitaan

Lastenliitto järjestää toimintaa helpottaakseen lapsiperheiden arkea ja antaa virikkeitä lapsille.

Kokkikerhossa lapset saavat peruskäsityksen ruoanlaitosta ja raaka-aineista. Kokkikerho on tarkoitettu innokkaille ja kokkauksesta kiinnostuneille 9-13 -vuotiaille tytöille ja pojille. Kerholaiset oppivat ruoanlaittoa, leipomista ja muita keittiötaitoja leikkimisen ohella. Kerhoon kannattaa ottaa mukaan oma essu, muut ruoanlaitossa tarvittavat tarvikkeet ohjaajat järjestävät paikalle. Kerho kokoontuu joka torstai klo 17-18 Jyskän nuorisotilassa.

Monitoimikerho on suunnattu 1.-3. luokkalaisille. Kerhopäivät ovat monipuolisia: askartelua, ulkoilua, pelailua, ja paljon muuta. Ohjaajat huomioivat myös lasten toiveet ja kiinnostuksen kohteet. Kokoontumiset ovat Vaajakosken kirkon päiväkerhotilassa joka toinen torstai klo 17-18. Sekä kokkikerho että monitoimikerho jatkavat keväällä 28.1 alkaen.

Janakan koulussa pidettävä 1-2 luokkalaisille suunnattu aamuvirkkukerho antaa lapsiperheille helpotusta aamun kiireisiin. Kerho pidetään joka keskiviikko ja perjantai ennen koulun alkamista klo 8-9. Aamuvirkkukerho jatkuu kevätkaudella, jos kerhoon saadaan keväällä lisää innokkaita lapsia. Vanhemmille tehdään kysely kiinnostuksesta tammikuun alussa. Ensimmäinen kokoontuminen on 8.1.

Ohjaajat kasvavat lasten rinnalla

Vilma Pohjola aloitti kerhonohjaajana monitoimikerhossa 15-vuotiaana. Nyt neljä vuotta myöhemmin hän ohjaa kokkikerhoa.

– Monitoimikerhossa sain toimia 7-10-vuotiaiden lasten kanssa. Teimme kaikenlaista askartelusta ulkoiluun sekä leivontaan. Kokkikerhossa lapset ovat hieman vanhempia, joten heidän kanssaan on ollut mahdollista tehdä vaativimpiakin asioita. Kokkikerhossa olen ollut ohjaajana nyt 2,5 vuotta ja monet lapsista ovat myös olleet tämän ajan kerhossa. On ollut mukava nähdä heidän kasvavan.

– Olen kehittynyt ohjaajana huimasti! Lukion ohella kerhonohjaus on ollut mukava tapa saada työkokemusta sekä lisäansiota. Nyt välivuotta pitäessäni ja muiden töiden ohella kokkikerho tuo kaivattua vaihtelua arkeen, Vilma kertoo.

Pienillä kustannuksilla iso ilo

Aamuvirkkukerho on perheille ilmainen. Monitoimikerhossa ja kokkikerhossa käytetyt materiaalit katetaan materiaalimaksulla. Monitoimikerhon askartelumaksu on 25€ lukukausi, joten yhden kerhon hinnaksi tulee 1,70€. Kokkikerhossa maksu on 45€, eli yhden käyntikerran hinta on noin 3 euroa. Pienellä maksulla lapsi saa vatsansa täyteen ja mielen täyteen ideoita myös kotona hyödynnettäväksi.

Kerhoihin voi ilmoittautua osoitteesta http://www.teemakerhot.fi/keski-suomi/jyvaskyla/ilmoittautuminen/.

Eeva-Kaisa Rouhiainen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Olethan oikea ihminen? Pieni pähkinä purtavaksi ennen lähetystä: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.