Huippuvuosi

Jouluna ja uutena vuotena on tapana toivottaa toisillemme kaikkea hyvää. Tänä vuonna toivotukset kuitenkin erosivat aiemmista sävyltään. FB-päivitykset kertoivat karusta arjesta:

“Toivotan parempaa ensi vuotta…”
“Tänä vuonna ei mennyt putkeen, mutta ensi…”
“Joskus elämän on mentävä rikki, että voi taas kunnioittaa ehjää elämää…”

Monella ystävälläni on ollut rankka vuosi takana. Lukuisat yt:t, irtisanomiset, lomautukset, töiden syrjässä roikkuvien työkuorma, taloudelliset vaikeudet, läheisten sairaudet…

Positiivista on kuitenkin se, FB-päivityksistä huokuu usko tulevaan, parempaan vuoteen 2014. Kukaan ei ole luovuttanut tai ajattele, että tänä vuonna ei mikään voi olla paremmin. Tiedämme mitä pitäisi tehdä: tulee karsia turhasta ja keskityttävä olennaiseen. Pois aikasyöpöt, pois menneisyyden taakat, pois painavat ajatukset. Tulkoon uudet ideat, uudet haasteet, uusi parempi vuosi.

Kävimme uuden vuoden aattona ystävien kesken rantasaunalla. Saunassa kerrattiin vuoden tapahtumia ja vanhan vuoden pölyt pestiin pois. Vielä pihamaalla halasimme ja sovimme, että tästä vuodesta tulee suorastaan huippuvuosi. Ja me teemme sen ihan itse, kukaan ei tee sitä puolestamme.

Hyvää uutta vuotta 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Olethan oikea ihminen? Pieni pähkinä purtavaksi ennen lähetystä: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.