Punainen Sulka –kampanja alkaa

Wessmanni 3/2016

LC-toiminta tunnetaan Punainen Sulka -kampanjoista. Pienet punaiset sulkapinssit ovat näkyneet katukuvassa jo yli 40 vuotta.

Suomalaiset lionsklubit ovat keränneet vuodesta 1972 lähtien Punainen Sulka -tempauksissa noin 21 miljoonan euroa. Niillä on taisteltu syöpää vastaan, torjuttu sydäntauteja, autettu sotiemme veteraaneja ja tuettu vammaisia ja ikäihmisiä.

Edellinen Punainen Sulka -keräys toteutettiin vuonna 2006, ja sillä autettiin lastensuojelun avo- ja jälkihuoltoa. Nyt alkanut kampanja kohdentuu nuoriin ja kestää 2016-2017.

Hyvää nuorten puolesta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Punainen Sulka 2016-–2017 -keräyksen suojelijana. Presidentti Niinistö on ottanut nuorten syrjäytymisen esille toistuvasti puheissaan ja toiminut itse aktiivisesti vapaaehtoistyössä nuorten hyväksi.

Maassamme on arvioitu olevan kouluttamattomia ja syrjäytymisen vaarassa olevia nuoria noin 40 000. Kansantaloutemme tilan jatkuessa huonona ja työllisyystilanteen heikkona myös syrjäytymisvaarassa olevien nuorten määrä entisestään kasvaa. Yhteiskunnan tarjoama tukiverkko ei ole kuitenkaan yksin riittävä, vaan tarvitaan paikallistason toimia ja suoraa työllistämisen tukemista.

Tässä työssä Lionit ovat mielellään mukana myös Vaajakosken alueella.

Vaajakosken alueen klubit mukana

Tempauksia on tulossa tulevan keräyskauden aikana myös Vaajakosken alueella. Alueen kaksi klubia, LC Vaajakoski Ewe ja LC Vaajakoski tulevat toteuttamaan erilaisia tempauksia Punainen Sulka –teeman alla.

– Teemme oman pienen osamme yhteiseen pottiin, sanoo Ewe-klubin Punainen Sulka –keräyksen vastaava Mirja Kemiläinen. Teemme talkoita, joiden tuotto osoitetaan suoraan keräykseen. Tulemme näkymään Vaajakosken alueella keräyslippaiden kanssa ja jututamme myös yrityksiä ja kannustamme heitä mukaan talkoisiin.

Ensimmäiset sulat näkyvät katukuvassa

– Keskimaa on lähtenyt hienosti mukaan keräykseen ja mahdollistaa keräystempauksien järjestämisen tiloissaan, LC Vaajakoski Ewen presidentti Liisa Saastamoinen iloitsee ja jatkaa:

– Eweläisiä löytää keltaisten liivien ja keräyslippaiden kanssa Vaajalasta aprillipäivänä, eli perjantaina 1.4. klo 12-15. Lauantaina 2.4. klo 12-15 päivystämme Vaajakosken ABC:lla. Myytävänä on myös Punainen Sulka -pinssejä. Tule ja tue yhteistä hyvää!

 

Punainen Sulka –keräysvastaavat Vaajakoskella:

LC Vaajakoski Ewe, Mirja Kemiläinen, p. 0400344445

LC Vaajakoski, Hannu Haapamaa, p. 0503367459

Lisätietoa: http://punainensulka.lions.fi/
Kirjoittaja: Eeva-Kaisa Rouhiainen