Manta eläkkeelle

Wessmanni 9.4.2011

Maritta ‘Manta’ Tynkkysen eläköitymisjuhlaa vietettiin 27.3.2011.

Vaajakosken kirkko täyttyi sadoista seurakuntalaisista, kun aluekappalainen Maritta Tynkkynen piti jäähyväissaarnansa. Kaikkien Vaajakoskelaisten tuntema Manta sai kirkkokahvituksen jälkeen pidetyn juhlan aikana kuulla monta kertomusta, laulua ja muistoa uransa varrelta. Juhlan tunnelma oli harras, mutta samalla iloinen ja välitön. Aivan kuten myös seurakuntalaisten rakastama Manta.

Juhla koostui seinälle heijastetuista kuvista ja sanoista, puhujakorokkeelta pidetyistä muistoista ja erityisesi musiikista, joka on Vaajakosken alueseurakunnan vahvuus. Juhlan aikana kuulimme mm. nuoriso- ja musiikkityön, Kirkkokuoron, Seniorikuoron sekä Majakkakuoron laulua ja soittoa. Erityisesti kanttori Maria Salmelan soittama Sibeliuksen kappale ”Kuusi” yhdistettynä Mantaan liittyvään valokuvaesitykseen nostatti monen kuuntelijan silmäkulmaan ilonkyyneleitä.

Aluekappalaisena Mantan käsissä ovat olleet monet Vaajakosken alueseurakunnan vaativat tehtävät: jumalanpalvelus, musiikki, aikuistyö, lapsi- ja perhetyö, rippikoulu, varhais- ja nuorisotyö, diakonia ja kansainvälinen työ. Kuten juhlassa kuulimme, tämän vaativan kentän Manta on hoitanut jämäkästi ja samalla olemalla hyvä ja pidetty johtaja.

Yhdessä muiden alueseurakunnan työntekijöiden kanssa Mantalla on ollut vahva rooli kirkollisten toimitusten toteuttamisessa. Samalla hän on pitänyt vahvasti käsissään myös hallintoa ja taloutta yhdessä alueneuvoston kanssa. Vaajakosken alueseurakunta on aktiivinen ja keskusteleva toimielin, jota Manta on ohjannut eteenpäin lempeästi, mutta samalla tiukasti ja erityisesti Vaajakoskelaisten etua kunnioittaen. Alueneuvosto lahjoitti Mantalle viininlehtikuvioisen maljan, joka tulee jatkossa muistuttamaan Mantaa Vaajakosken kirkosta löytyvästä Saila Blomkvistin taideteoksesta ”Elämänpuu”.

Kaikista työntekijöistä koostunut lauluryhmä lauloi P. Simojoen koskettavan laulun ”Jäähyväiset”. Näiden sanojen myötä myös alueneuvosto haluaa toivottaa ansaittuja ja aktiivisia eläkepäiviä.

Turvallista matkaa me toivotamme näin.
On aika purjeet nostaa ylöspäin.
Turvallista matkaa aalloilla elämän,
kanssa hyvän ystävän. ”

 

Vaajakosken alueneuvoston puolesta

Ossi Kananen, puheenjohtaja

Eeva-Kaisa Rouhiainen, varapuheenjohtaja

img_3899_-_small img_4109_-_small

Teksti: Eeva-Kaisa Rouhiainen

Kuvat: Tero Reingoldt, diakoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Olethan oikea ihminen? Pieni pähkinä purtavaksi ennen lähetystä: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.