Vetovastuu vaihtui Keski-Suomen Kokoomuksessa

Uusi Aalto -lehti 2/2017, artikkeli

Keski-Suomen Kokoomuksen uusi puheenjohtaja on Lotta Ahola Jämsästä.

Lotta Ahola on sairaanhoitaja ja kolmen nuoren äiti. Ahola työskentelee Korpilahden ja Säynätsalon terveysasemien vastaavana hoitajana. Koulutukseltaan Ahola on sairaanhoitaja (y-amk) ja tällä hetkellä hän opiskelee ammatillisessa opettajakorkeakoulussa.

Lotta Ahola on kaupunginhallituksen jäsen ja Keski-Suomen liiton valtuuston 2. varapuheenjohtaja. Ahola on myös Jämsän seurakunnan valtuuston puheenjohtaja. Lotta Ahola on toiminut edellisen kauden Keski-Suomen kokoomuksen varapuheenjohtajana ja puoluehallituksen varajäsenenä.

  • Olen hämmentynyt ja samalla kiitollinen, Ahola purkaa ensituntojaan valinnan jälkeen ja jatkaa
  • Haluan kiittää saamastani luottamuksesta ja kuten esittelypuheessa sanoin, haluan korostaa yhdessä tekemisen tärkeyttä. Uuden roolin kautta avautuu uusia verkostoja ja vaikuttamisväyliä Asiat eivät vain tapahdu, vaan niiden eteen on tehtävä työtä. Keski-Suomen Kokoomus näkyy ja kuuluu jatkossakin ahkeran kenttäväkensä ansiosta, Ahola toteaa.

Piirin varapuheenjohtajiksi valittiin yksimielisesti Juha Suonperä Jyväskylästä ja Tapio Paappanen Keuruulta.

 

Väistyvä puheenjohtaja iloitsee uudistumisesta

 

Tehtävää yksitoista vuotta hoitanut Pauli Partanen ei asettunut ehdolle jatkokaudelle.

 

–  Tämä on luonnollinen jatkumo jättäessäni aktiivisen poliittisen vaikuttamisen viime keväänä. Puheenjohtajakauteni aikana Kokoomus on vakiinnuttanut asemansa merkittävän poliittisena toimijana maakunnassamme. Olen kiitollinen äänestäjilleni heidän antamastaan luottamuksesta, toteaa Partanen.

 

Partasen 25 vuotta kestäneen poliittisen uran aikana hän toimi valtuutettuna Jyväskylän maalaiskunnassa ja Jyväskylässä yhteensä kuusi kautta. Valtuuston puheenjohtajan tehtäviä kertyi 12 vuotta. Muita tehtäviä oli mm Jyväskylän koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsenyys 20 vuotta ja puheenjohtajuus kahdeksan vuotta, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen jäsenyys 14 vuotta. Partanen toimi myös puoluehallituksen jäsenenä.

  • Uudet ihmiset ja uudet aivot tuovat aina uusia ideoita. Ajan myötä huomaa itsekin polkevansa paikallaan vaikka muuttuva toimintaympäristö edellyttäisi ripeitä kehitysaskeleita, Partanen pohtii.
  • Olen iloinen ja samalla hyvin tyytyväinen, että piirihallitus ja puheenjohtajisto uudistuivat jatkuvan kehityksen takaajiksi. Uskon Kokoomuksen aseman vahvistumiseen Keski-Suomessa, siihen on selvä tilaus aistittavissa kansalaisten tuntoja kuunnellessa, iloitsee Partanen.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja vaihtui

 

Jyväskylän kunnallisjärjestön puheenjohtaja vaihtui tänä syksynä. Kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Antti Rastela Jyväskylän Kansallisseurasta.

 

Politiikkaan Rastela tuli mukaan 1980 -luvun puolivälissä ollen mm. Petäjäveden Kokoomuksen puheenjohtaja. Jämsässä asuessaan hän oli kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen sekä Jämsän Kokoomuksen puheenjohtaja. Eduskuntavaaleihin hän osallistui 1990 -luvulla kahdesti. Vuonna 2007 Rastela muutti takaisin työn perässä kotikaupunkiinsa Jyväskylään ja hänet valittiin heti vuonna 2008 valtuustoon ja myös kulttuurilautakunnan puheenjohtajaksi. Tällä hetkellä hän on varavaltuutettu, perusturvalautakunnan jäsen ja terveydenhuoltojaoston puheenjohtaja. Antti Rastela jäi eläkkeelle tänä keväänä Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä lukiokoulutuksen johtajan virasta. Yhtenä hänen motoistaan on: Rukoile Jumalaa, mutta älä lopeta soutamista.

 

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana aiemmin toiminut Caius Forsberg ei lähtenyt ehdolle puheenjohtajaksi työkiireisiin vedoten. Forsberg aloitti uuden työn jalkapalloseura JJK:n toimitusjohtajana.

 

 

Teksti: Eeva-Kaisa Rouhiainen