Sipilän kaksi kantaa karenssipäivästä

Keskisuomalainen 5.10.2012

Keskisuomalainen (2.10.) antoi ymmärtää, että keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vastustaa sairauspäivän karenssiin liittyvää aloitetta. Sipilän kommentit karenssista ovat kuitenkin olleet ristiriitaisia viikon sisällä.

Sipilä kertoi Verkkouutisten haastattelussa 23.9., että ensimmäisen sairauspäivän palkattomuutta pitäisi harkita osana kokonaisuutta. Hän kehui Ruotsissa tehtyjä uudistuksia, joiden tähtäimenä on ollut työllisyysasteen nostaminen.

Vielä MTV3:n aamun uutisissa 1.10. klo 9:29 Sipilä sanoi haastattelussa, että ehdotusta voidaan harkita osana suurempaa kokonaisuutta. Samana päivänä Keskisuomalaisen haastattelussa Sipilä oli kääntänyt kelkkansa. Lehti tulkitsi otsikossaan: ”Sipilä torjuu jyrkästi kokoomuksen karenssin”.

On erittäin hyvä, että asiasta keskustellaan nyt laajasti ja monipuolisesti. Mutta kuten Jyrki Katainen on nostanut esiin, ensimmäisen sairauspäivän karenssi on työmarkkinajärjestöjen välisten neuvottelujen asia.

Korjauksena myös Kokoomuksen puoluevaltuuston äänestystulos 29.9. Aloitteen hyväksymistä kannatti 28 ja puoluehallituksen aloitteen hylkäävää kantaa 17 puoluevaltuutettua.
Eeva-Kaisa Rouhiainen

Jyväskylän kokoomus ry, puheenjohtaja

kunnallisvaaliehdokas (kok.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Olethan oikea ihminen? Pieni pähkinä purtavaksi ennen lähetystä: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.