Nyt on vaalityön aika

MEP Henna Virkkusen tunnettu lausahdus on ”Vaalit on ihmisen parasta aikaa”. Nyt on se hetki: ihmisen paras aika.

Eduskuntavaalit ovat kulman takana ja europarlamenttivaalit toukokuun lopulla. Meillä on Keski-Suomessa 14 upeaa ehdokasta eduskuntaan. Henna Virkkunen hakee jatkokautta europarlamenttiin.

Eduskuntavaalilistallamme koko Keski-Suomi on edustettuna alueellisesti. Nuorin ehdokas on 24-vuotias ja seniori 65-vuotias. Ehdokaslista kattaa koko elämänkaaren aina lapsuudesta päivähoidon kautta opintoihin, monipuoliseen työelämään ja siitä edelleen aktiiviseen seniorielämään. Voin kuvata listaa vain yhdellä sanalla: timanttinen!

Kansanedustajan tärkein työ on lainsäädäntö. Ehdokkaamme tuovat tuohon työhön kokoomuslaisen keskisuomalaisen mausteen. Tällä vaalikaudella olemme huomanneet, työ ei ole helppoa.

Kokoomukselle tärkeintä on saada ihmiset jonoista hoitoon, ei rakentaa uutta hallintoa. Maakuntamallin kaatuminen perustuslakiongelmiin selvästi harmittaa keskustaa. Kansalaiset haluavat vapauden valita, mutta eivät ylimääräistä hallintoa tai uusia veroja.

Kokoomuksen mallissa palveluiden järjestäminen on nykyisten kuntien ja kaupunkien harteilla, ja niitä myös ohjataan laajempaan yhteistyöhön. Tällöin palvelut ja päätöksenteko pysyvät lähellä ihmistä. Luotamme kuntien ja kaupunkien kykyyn toimia suomalaisten parhaaksi. Odottelua järkevämpää on edetä nopeasti ja ryhtyä parantamaan palveluiden saatavuutta ja laatua.

Ennen kuin uudet kansanedustajat pääsevät lainsäädäntötyön pariin, pitää käydä äänestämässä. Ennen kuin pääsemme äänestämään, teemme vaalityötä saavuttaaksemme hyvän tuloksen.

Viimeiseen tuntiin ja minuuttiin asti kannattaa uurastaa. Jokainen ääni on yhtä tärkeä, jokainen ääni lasketaan. Samoin jokainen ehdokas on yhtä tärkeä. Yhdessä voitamme vaalit.

Jokainen meistä vaikuttaa vaalien lopputulokseen. Soita, laita viesti tai kerro kolmelle parhaalle kaverillesi, että äänestämällä vaikutat.

Tästä lehdestä löydät jokaisen ehdokkaamme ja heidän ajatuksiaan.

Kirjoittaja on Keski-Suomen Kokoomuksen toiminnanjohtaja