Arjen sankarit haussa

Kokoomuksen Jyväskylän kunnallisjärjestön blogi 51/2016

Kokoomuslaisille kunta on yhteisö, joka takaa jäsenilleen sujuvan arjen, turvallisen ympäristön ja tulevaisuuden täynnä mahdollisuuksia. Huomisen kunnat ovat koulutuksen, kulttuurin, liikuntapalveluiden, hyvinvoinnin, terveyden ja elinvoiman keskuksia. Ne huolehtivat lastemme tulevaisuudesta: päivähoidosta, perusopetuksesta, edellytyksistä työpaikkojen luomiseen ja suomalaisten hyvinvointiin.

Tulevien valtuutettujen edessä on mielenkiintoinen kausi. Sen aikana luottamushenkilöt ovat rakentamassa tulevaisuuden kuntia. Kun sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämien siirtyy maakunnille, kunnilla on mahdollista keskittyä uusien yritysten houkutteluun, olevien yritysten elinvoimaisuuden parantamiseen ja yrittäjyyden edellytysten kohentamiseen sekä työpaikojen luomiseen. Samoin opetuksen, kulttuurin ja liikunnan edistäminen ja resurssien turvaaminen kuuluu tuleville kuntapäättäjille.

Uusi tilanne vaatii itsetutkiskelua. Olisinko minä tulevaisuuden päättäjä? Innovaattori, joka osaa nähdä kaksi askelta eteenpäin ja tulla ulos poteroista. Henkilö, joka löytää pienistä asioista kasvun mahdollisuutta ja pystyy kääntämään tyhjät tontit kukoistavaksi liiketoiminnaksi. Sinnikäs puurtaja, jonka pitkän ajan tavoitteena on maksuton päivähoito. Rohkea päättäjä, joka osallistaa palvelualoitteella ja -seteleillä paikalliset yrittäjät ja yhdistykset mukaan kehittämään kuntalaisten palveluita entistä paremmiksi.

Kuntapäättäjäksi ei ole erillistä koulusta, vaan jokainen kasvaa rooliin omien taustojen pohjalta. Kuntapäättäjä on tavallinen ihminen, joka löytää sisältään paloa ja halua vaikuttaa ympäristönsä asioihin. Kuntapäättäjä olet sinä.

Toimittajat kysyvät kärkkäästi, onko listalle tulossa julkkiksia tai tähtiä. Kaikki ehdokkaamme ovat tähtiä, arjen sankareita. Rohkeita ihmisiä, jotka ovat valmiita panostamaan aikaansa ja voimiaan kuntalaisten eteen.
Haluan toivottaa kaikille oikein rauhallista joulunaikaa ja tulevaisuuteen katsovaa uutta vuotta 2017!

Eeva-Kaisa Rouhiainen

Toiminnanjohtaja

Keski-Suomen Kokoomus