Yrittäjyyskasvatus kunniaan

YrittäjyyspassiSuomiAreena on hieno tapahtuma. Se nostaa esiin puheenaiheita ja teemoja, jotka pääsevät myös hiljaisen kesämedian otsikoihin.

Viimeisin nosto oli ns. ”yrittäjyyspassi” [1]. Työnantajalle tehdään velvoite suorittaa passi, jossa hän todistaa tietävänsä työntekijöiden oikeudet.

Ajatus on sinänsä hyvä, vaikka idea uudesta pakotteesta yrittäjää kohtaan on kohtuuton. Työnantajan tulee tietää työntekijöiden oikeudet. Niin myös työntekijän tulee tietää oikeutensa ja erityisesti velvollisuutensa työntekijänä. Tiedon tulee olla kaikkien tiedossa tasapuolisesti.

Vuoden 2010 puoluekokouksessa Jyväskylän Kokoomus ry teki aloitteen yrittäjyyskasvatuksen roolin kasvattamisesta peruskoulussa. Teema on edelleen ajankohtainen. Ymmärtämys yrittäjyydestä ja sen tuomasta vastuusta on tuotava nuorten tietouteen jo yläasteella. Kun nuoret tietävät yrittäjien vastuun, he tietävät oikeutensa jo ensimmäisissä työpaikoissaan. Tieto on molemminpuolista ja työsopimusneuvottelut tasa-arvoisia.

Tänä päivänä moni nuori opettaa vanhempiaan mm. käyttämään tietotekniikkaa ja uusia sovelluksia. Nykypäivän nuoret on fiksuja ja omatoimisia – jos heille vaan annetaan tähän mahdollisuus.

[1] Verkkouutiset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Olethan oikea ihminen? Pieni pähkinä purtavaksi ennen lähetystä: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.