Virkkusen ehdokkuus sähköisti Keski-Suomen

Kuva: www.hennavirkkunen.fi, mediapankki.

Kuva: www.hennavirkkunen.fi, mediapankki.

No niinhän se sitten meni, että eurovaaliasetelmat sähköistyivät kertaheitolla Keski-Suomessa. Ministeri Henna Virkkunen on ehdolla parlamenttiin ja hänen mahdollisuutensa valintaan on erittäin hyvät. Onnea ja menestystä Hennalle, tukea Jyväskylän kenttä antaa niin paljon kuin mahdollista.

Hennan, Alexin ja monen muun kärkipoliitikon asettuminen ehdolle kertoo siitä, että Euroopan vahvistuva rooli ymmärretään myös täällä kotosuomessa. Asioihin pitää vaikuttaa ajoissa ja siellä, missä se on tehokkainta. Oikeiden ihmisten löytäminen paikoille on tärkeää ja vaalien arvostus nousee entisestään.

Keski-Suomesta on ehdolla laaja kaarti EU-vaaliehdokkaita, mutta kovat nimet ennen tämän päivän ilmoitusta ovat puuttuneet. Keskustalta löytyy nuori ehdokas Saarijärveltä, mutta listalla on selvästi Pekkarisen kokoinen aukko. Demareista Peltonen ja Harakka eivät vakuuta, ehdokaskaarti on kokonaisuutena vaisu ja kaipasi jotain ytyä. Joka vaalien kestotyrkky Touko Aalto on tehnyt jo jonkin aikaa kampanjaa, mutta tavoite on jo seuraavissa eduskuntavaaleissa. Vasemmistoliiton ehdokkaana Keski-Suomesta on kansanedustaja Eila Tiainen ja piraateilla on omia ehdokkaitaan.

Perussuomalaiset ovat jo nimenneet Vanhalan ja lähtöviivalla on vielä Hakkaraista ja Kankaanniemeä. Tällä kattauksessa he syövät toisensa pois pelistä. Timo Soinin “ploki”, joka julkaistiin Hennan ilmoituksen jälkeen kertoo jo pientä paniikkimielialaa. Onko niin, että kahdesti kieltäytynyt joutuu vielä itse pyörtämään sanansa, että puolueella olisi mahdollisuuksia lisäpaikkoihin?

Kokoomuksen sisäiset spekulaatiot ovat myös käyneet kuumina tänään. On jo pohdittu uusia nimiä ministereiksi ja katsottu tilastoista, ketkä nousisivat meppien tilalle eduskuntaan. Jäitä pöksyihin jäbät, askel kerrallaan.

Neljä paikkaa on tarjolla, kokoomuksen ehdokkaiden kokemus ja ammattitaito on uskomaton. Mutta mikään ei tule ilmaiseksi. Hoidetaan nyt yhdet vaalit kerrallaan. Niin se elefanttikin syödään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Olethan oikea ihminen? Pieni pähkinä purtavaksi ennen lähetystä: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.