Kokoomus Jyväskylän suurin puolue Eurovaaleissa

kuva_32939Kokoomus on Jyväskylän suurin puolue Eurovaaleissa – Henna Virkkunen on Keski-Suomen ensimmäinen meppi

Eurovaalien tulokset ovat saapuneet ja voimme juhlia Keski-Suomen ensimmäistä meppiä – Henna Virkkusta Jyväskylästä. Kokoomuksen Jyväskylän Kunnallisjärjestö onnittelee lämpimästi!

Kokoomus sai valtakunnallisesti annetuista äänistä 22,6 % ja kolme paikkaa. Puolueen ääniharava oli Alexander Stubb lähes 150 000 äänellä. Kaksi muuta meppipaikkaa saavat Sirpa Pietikäinen ja Henna Virkkunen.

Vaalien tulos kertoi sen, että Kokoomus nousi eurovaalien tuloksen ansiosta Jyväskylän suurimmaksi puolueeksi. Eurovaalituloksen mukaan Kokoomus on tällä hetkellä Jyväskylän suurin puolue 20,7 % kannatuksella. Keskustan kannatus oli 17,4% ja Perussuomalaisten 14,9%. SDP:n kannatus oli 13,8%.

Jyväskylässä kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta tulevat Kokoomuksen listalta: Henna Virkkunen (3919 ääntä) ja Alexander Stubb (2366 ääntä).

Talkooväen työnäyte

Eurovaalit ovat näkyneet Jyväskylän Kävelykadulla viimeiset viikot. Kokoomus on tehnyt sinnikkäästi vaalityötä ja näkyvyys on ollut omalla tasollaan puolueista Jyväskylässä. Kävelykadulla Kokoomuksen teltalla on jaettu eurovaalitietoutta joka päivä eurovaalien ennakkoäänestyksen ja välipäivien ajan.

Suurin kiitos kuuluu kenttäväelle, joka teki valtavan talkootyön Hennan ja Kokoomuksen puolesta, samalla myös kannustaen tasapuolisesti kaikkia eurovaaliehdokkaita. Kiitos on pieni sana, mutta se kuuluu jokaiselle Teille talkoolaiselle!

MEP Henna Virkkunen

Henna Virkkunen valittiin eduskuntaan vuonna 2007 ja hän nousi opetusministeriksi vuonna 2008. Eurovaalien aikaan Virkkunen oli liikenne- ja kuntaministeri. Henna Virkkunen toimi Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajan 2005-2008. Sunnuntaina 25.5.2014 Henna Virkkunen valittiin Europarlamenttiin.

Eeva-Kaisa Rouhiainen

Kirjoittaja on Kokoomuksen Jyväskylän kunnallisjärjestö ry, puheenjohtaja.

Kirjoitus julkaistu Kunnallisjärjestön blogissa 26.5.2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Olethan oikea ihminen? Pieni pähkinä purtavaksi ennen lähetystä: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.